Hagen Cup

 2021-03-22 | Tävling | axel olsson

Lansering av Hagen Cup

Även orienteringssäsongen 2021 ser ut att inte bli som vanligt med uteblivna orinteringsevenemang och restriktioner. Men för att hålla igång klubben och orienteringssuget hos alla medlemmar lanserar jag och Albin Hagen Cup.

Vad är Hagen Cup?
Hagen Cup är tänkt att vara en serie corona-säkra klubbarrangemang under hela året. Planen är ett tiotal deltävlingar totalt under våren, sommaren och hösten, där man tilldelas poäng efter placering. Poängen används senare som underlag för en avslutande jaktstart samma dag som årsfesten i höst. Deltävlingarna förväntas inte vara mer än någon typ av träningstävling likt förra årets Påskmästerskap och lång/medel KM.

Var, när och hur?
De första två deltävlingarna är redan nu i samband med träningshelgen 26 och 28 mars. Tibro på fredag kväll och Humsbölet på Söndag. Inga fler deltävlingar innan den avslutande jaktstarten i november är planerade. Men tanken med hela Hagen Cup bygger på att vi hjälps åt lite. Om man tycker det är en rolig idé och planerar att springa de flesta deltävlingarna får man gärna gå ihop några familjer eller några kompisar och med hjälp av mig och Albin, arrangera en deltävling.

Arrangera deltävling?
Om ni är ett gäng som vill hjälpa till att arrangera en deltävling så får ni börja med att kontakta mig (olsson.axel@hotmail.com) eller Albin (albin.aliso@gmail.com), så vi kan kolla så det inte krockar med något annat eller liknande. Jag och Albin hjälper också till med kontakten med andra klubbar, markägare, livelox osv. Vi har arrangerat liknande grejer och vet vilka och vad man bör fråga om man vill låna någon annans klubb karta för träning. Det som förväntas av er som valt att arrangera en deltävling är banläggning, kontroll-utsättning/inhämtning och utskrift av kartor och angivelse.

Standarder för deltävling
Vi har valt att inte sätta något krav på antalet banor, då det är roligare och viktigare att en deltävling blir av än att det uppfyller alla kriterier. Men idealet för banor på en deltävling är lång, medel, kort och kort lätt (gul svårighetsgrad). Men det är alltså inget krav.

Det finns ingen standard på kontroller. Bara det är någon typ av synlig markering i skogen. Det kan vara snitslar , småskärmar eller Sportident.

Det ska förekomma någon typ av notering av löparnas tider så man kan föra poäng av deltävlingen. Det räcker med papper och penna vid målgång så man skriva upp sin egen tid. Sen få du som arrangör bara skicka resultatlistan till mig eller Albin så löser vi resten.

Poängräkning
Alla banor, klasser och kön kommer räknas under samma poängsystem. Då enligt ideal-banorna, kommer alla godkända som sprungit långa banan, få en högre placering (och tilldelas mer poäng) än vinnaren på mellanbanan. Samma gäller självklart, korta banan och den korta lättare banan. Sen efter att jaktstarten är avgjord, kommer priser på årsfesten delas ut åt tex, bästa kille, bästa tjej, bäst under 16, bäst över 35 m.m. Till jaktstarten tar man med sig sina 6 bästa poäng. Varje poäng motsvarar en bonus sekund. Antalet poäng man har inför jaktstarten översätts alltså direkt till antalet sekunder man går ut före personen som har totalt 0 poäng.

Poäng tilldelas efter placering enligt följande:
#1- 100p
#2- 90p
#3- 82p
#4- 75p
#5- 69p
#6- 64p
#7- 60p
#8- 57p
#9- 55p
#10- 54p
#11- 53p
osv….

All det här kommer finnas kvar att läsa under tävling på hemsidan.

nullnull


« Tillbaka