Jukola och Venla

 2021-08-23 | Tävling | emma kindbom

IF Hagen har i helgen varit i Rovaniemi i norra Finland och sprungit Jukola och Venla.
Nattåget tog oss upp till Boden där vi med hjälp av hyrbilar tog oss över till Finland. Vi kom fram till den häftiga arenan på Mäntyvaara travbana på fredag kväll och installerade oss i våra tält. Därefter började uppladdningen med träning på en karta i närheten för att känna på terrängen inför stafetterna.
Lördagen började med så lång sovmorgon som möjligt för att orka med kommande dygn. Det blev dock de finländska musikerna som avgjorde när det var dags att vakna eftersom de började spela på scenen. Efter det hade vi klubbsamling med genomgång och strax efter det så drog det hela igång.

Hanna startade på Venlakaveln och sprang bra i det stora startfältet och gav resten av laget ett fint utgångsläge. Malin tog vid och sprang säkert och plockade placeringar innan Pernilla gav sig ut på den längsta sträckan och plockade ännu mer placeringar. Emma sprang sista sträckan och tog laget i mål på en fin 150:e plats.

Senare på kvällen när det blivit mörkt var det dags för Jukolakaveln att starta. Marius gjorde debut för Hagen på första sträckan i lag 1 och Niclas sprang i lag 2. Båda två sprang stabilt och gav lagen en bra start. Axel tog vid i lag 1 och Oscar i lag 2 och båda två sprang mycket bra. Därefter var det dags för Filip i lag 1 och Anton U i lag 2 att ge sig ut på den längsta nattsträckan, de hade en kontroll ovanför polcirkeln innan de vände tillbaka mot arenan med en långsträcka över hela kartan, och då var det ingen A4-storlek på kartan utan snarare i storlek liknande A1. Men båda två gjorde det mycket bra och Filip hade Hagens bästa sträckplacering, 36:a. Därefter väntade två lite kortare nattsträckor som Albin och Marcus sprang i lag 1 och Carl och Linus i lag 2. Båda lagen tappade lite på sträcka 4 men löparna på sträcka 5 plockade in det igen så det var mycket bra. När Johan i lag 1 och Anton C i lag 2 gav sig ut på sträcka 6 hade det ljusnat och båda två gjorde det bra. Sista sträckan sprangs i lag 1 av Daniel som tog i mål laget som 64:a. Olle sprang i lag 2 och plockade in placeringar till plats 105.

Utöver det sprang Erik sträcka 5 i ett finskt lag, Litin Pyrintö, och plockade mycket placeringar åt dem. Pernilla sprang även sistasträckan i OK Tisaren lag 2 som var ett rent damlag, och gjorde det mycket bra och sprang därmed längst av oss alla.

Totalt sett gjorde alla bra sträckor! Några var lite missnöjda efter framför allt misstag i slutet av banan medan en del var riktigt nöjda och gjorde det fantastiskt bra. David och Stefan gjorde också mycket bra insatser som ledare och de höll koll på allt och coachade.

Vi sammanfattar en riktigt rolig helg, som visserligen var lite kall men som ändå innehöll betydligt mindre regn än utlovat. Bra placeringar för alla tre lagen och trots det finns det ännu mer att hämta. Flera löpare i våra lag gjorde debut på seniorstafett och alla löpare är nu taggade på att fortsätta springa bra framöver. Vi ser redan fram emot nästa stora stafett och det var enbart positiva tongångar på tåget på vägen hem! Vi tackar för stödet hemifrån och hoppas att ännu fler kan åka med nästa gång.

STORT TACK alla som var med för en fantastisk helg!
/Emma« Tillbaka