IF Hagen
Marius Kaiser ansluter sig till IF Hagen

 2019-11-23 | Tävling | lars holmberg

Schweiziska truppen i IF Hagen fördubblar sin styrka: Juniorlandslagslöpare Marius Kaiser har bestämt sig att representera IF Hagen på tävlingar i norden. Han är född 1999 och passar därmed väldigt bra in i Hagens unga gäng! ”Jag tycker det är kul att kunna bidra till att bygga upp något med många jämnåriga som är motiverade att utvecklas” berättar han.

Marius började orientera i klubben OL Regio Olten redan när han var liten trots att hans föräldrar inte håller på med sporten. Han utvecklades bra och nådde många fina resultat med bland annat flera medaljer på SM. Det gjorde att han även blev uttagen till schweiziska juniorlandslaget och fick representera Schweiz på internationella tävlingar.

I somras började Marius sina studier till civilingenjör på EPF i Lausanne där han pluggar ihop med Reto. Nu bestämde han sig att ansluta till en nordisk klubb för att regelbundet kunna springa stafetter och oftare träna i skandinavisk terräng. ”Även om jag ser orienteringstekniken som min främsta styrka idag finns det så klart mycket utrymme för förbättringar.”

Läs mer om honom i den korta intervjun:

Vad är dina mål för nästa året?
Utvecklas vidare och springa bra på Tiomila ifall jag platsar i laget, haha.

Vilken är din favoritsträcka på en stafett?
Första, eftersom det är mycket folk, hög fart och det händer grejer. Det gör det svårt att hålla ihop orienteringen. Jag gillar umgås med folk, då passar första sträckan bra..

Din favoritdistans?
Jag gillar medeldistans väldigt mycket för att det är väldigt tekniskt men även långdistans tycker jag är kul. Sprint däremot tycker jag inte är lika roligt.

Har du en okänd talang?
I orienteringsscenen i Schweiz är den inte riktigt okänd men jag är faktiskt en ganska hyfsat pianist. Dessutom orkar jag knappt mer än tio armhävningar, det känns också som en talang..

Vad är din favoritkontrollpunkt?
Stenen. Man ser den ofta från långt håll och är mycket coolare än en punkthöjd.

Ditt förebild inom orienteringen?
Daniel Hubmann. Han gör bara det som passar honom och det han tycker är roligt men är ändå svinbra.

Hjärtligt välkommen till klubben! /Reto Giezendanner« Tillbaka     
2019-11-23 17:09:42 av björn mårtensson
Kul! Välkommen!

Kommentera nyheten
Namn:
Epost:
 
Antispam, skriv 1936 i rutan:
 
 Äldre nyheter hittar du nyhetsarkivet

Sök i nyhetsarkivet: