IF Hagen
Jukola 2022

 2022-06-20 | Tävling | emma kindbom

I helgen var IF Hagen med två lag på Jukola norr om Åbo i Finland. Resan startade på fredagseftermiddagen när det bar av mot Finlandsfärjan. Väl i Åbo på lördagen fördrevs tiden med frukost och väntan på café innan några kollade läget på tävlingsarenan och några sov på hotellrummen. Ellen Larsson som var med som coach och reserv till våra lag sprang sistasträckan i damkaveln för Sävedalens AIK lag 4, för inte åker man ända till Finland utan att springa!

När det var dags för Jukolakaveln på lördag natt byttes vi av i hotellrummen för att få några timmars sömn innan det var dags att ta sig ut till arenan.
Filip Karlsson sprang första sträckan i lag 1 precis som på 10Mila och Anton Carlsson sprang i lag 2. Båda gjorde stabila insatser och växlade som 54 och 200 av drygt 1500 lag. Efter den fina starten förvaltade Marcus Carlsson i lag 1 och Emil Karlsson i lag 2 utgångsläget på ett bra sätt på sträcka 2 och skickade ut Daniel Bogren i lag 1 och Erik Gullbrand i lag 2 på sträcka 3, den längsta nattsträckan. Därefter väntade sträcka 4 och 5, två lite kortare sträckor, men ändå ca 9 km. I lag 1 sprang Oscar Stomberg och Johan Mårtensson dessa två, och i lag 2 Anna Larsson och Emma Kindbom. På sträcka 6 sprang sedan vår schweizare Marius Kaiser i lag 1 och stod för helgens kanske bästa lopp då han hade 17:e bästa sträcktid och plockade 17 placeringar. I lag 2 sprang Hampus Nyström den sjätte sträckan. Den sjunde och sista sträckan sprang Axel Olsson i lag 1 och Carl Holmberg i lag 2. Det var längsta sträckan, 16,8 km lång, och Carl kämpade på under längst tid av oss alla, med drygt 2,5 timmes orientering innan en välförtjänt glass väntade direkt efter målgång för att orka ta sig tillbaka från målet till tältplatsen.

Lag 1 slog med dessa fina insatser klubbrekord på Jukola med en mycket fin 39:e plats. Växelplaceringarna var aldrig över 61:a och hela laget stod för en väldigt jämn och stabil stafett.
Lag 2 blev tyvärr inte godkända då det var en stämpling som inte tog ordentligt för Anna på sträcka 4, men laget hade annars växelplaceringar någonstans mellan 200-300.
Coacher för lagen under natten var David Olsson och Ellen Larsson.

När alla kommit i mål och varit i den finska bastun i samband med duschen var det dags för en lång och tröttsam väntan på TC där flera sov på första bästa ställe, typ i en solstol eller direkt på marken, innan vi åkte till Åbo för att påbörja resan hem. Vi satt i en park och vilade lite till och åt sedan gemensam middag på en taco-resturang i Åbo som öppnade exklusivt för oss och där Axel höll ett litet tal om att vi alla gör det tillsammans och om det inte vore för att löparna i lag 2 är med och pushar så hade det inte gått lika bra för lag 1. Inte heller hade löparna kunnat springa lika fokuserat om inte coacherna fixat all logistik.

Väl vid incheckningen till färjan sprider sig paniken när meddelandet ”PGA SYSTEMFEL FÅR HOLMBERG INTE SLÄPPAS PÅ” skickas ut i chattgruppen. Coach David fick komma springandes och försöka rädda upp det hela. Situationen löste sig dock efter ett tag när Carl helt plötsligt via gångtunneln kommit på båten före oss andra!
På båten blev det mer eller mindre sömn och mer eller mindre fest i de olika hytterna, men i bilarna sista biten hem var det nog desto fler som sov.

Totalt sett sammanfattar vi en fantastiskt rolig och lyckad helg! Alla har sprungit mycket bra och vi har haft en väldigt fin gemenskap men mycket glädje, skratt och roliga bilder i den interna chattgruppen. Dessa stafettresor är definitivt några av årets höjdpunkter!
Tack alla som var med och gjorde det till en toppenupplevelse! Och vi hoppas att vi kunde bjuda på underhållning för er som satt uppe hemma under natten och följde oss.

När vi nu snart har sovit ikapp lite laddar vi om inför Helsingfors nästa år, då vi hoppas att ännu fler vill följa med och dela upplevelsen.

Emma


« Tillbaka     

Kommentera nyheten. ----->> OBS! Anmälningar görs ej här utan på anmälningssidan eller via länk ovan.
Namn:
Epost:
 
Antispam, skriv 1936 i rutan:
 
 Äldre nyheter hittar du nyhetsarkivet

Sök i nyhetsarkivet: