IF Hagen
10Mila-resan

 2023-05-21 | Tävling | emma kindbom

10Mila-äventyret började denna gång redan på onsdagen och hade föregåtts av mycket planering fram och tillbaka där det länge var ovisst om det skulle gå att åka tåg upp eller inte, men på grund av banarbete och hotande tågstrejk så blev det till att sätta sig i bil och köra 100 mil enkel väg. Som tur är har vi alla blivit äldre så nu för tiden finns det gott om chaufförer.
Första natten övernattade vi i campingstugor utanför Örnsköldsvik för att på torsdagen åka sista biten och på eftermiddagen springa en Swedish League-deltävling. I princip alla de bästa orienterarna i världen var på plats och det gjorde att det var mycket stora startfält och i den konkurrensen lyckades Daniel bäst med en 2:a plats i M21-3. Axel var även han på väg mot ”ett av sina bättre lopp” men tappade sportidenten på slutet och fick leta efter den en stund. Johan sprang även han fint i H20-klassen och blev 9:a. Men det var inte den här tävlingen som var den viktigaste på denna resa.

På torsdag kväll ankom vi vårt hus som vi hyrt av en gubbe som satt upp välkomstlappar och lämnat souvenirer till oss, och vi alla häpnade över boendet när vi kom dit. Det var ett hus i fint skick med 14 bäddar och magisk havsutsikt genom panoramafönstren. Snacka om bra standard och goda förutsättningar för att ladda upp ordentligt!
Vi lagade alla måltider tillsammans, tittade på gamla 10Mila-sändningar på TV:n och var ute på en träning för att känna på terrängen. Kvällen innan hade vi grillkväll i solnedgången och känslan var på topp!
Så väl på lördagen var det först dags för damlaget att ge sig ut i den fantastiska terrängen. Tyvärr fick vi på grund av logistiken kring den långa resan inte ihop ett eget lag, utan lånade in en tjej från löparbanken. Så kom igen nu alla Hagentjejer, nästa år ska vi ha eget lag igen!
Ellen gjorde debut som förstasträckslöpare på 10Mila och fick inleda rakt upp för slalombacken men sprang stabilt utan misstag och var smått lyrisk över den fina terrängen. Malin tog vid och gjorde vad som kunde förväntas då hon är småskadad och har ont både lite här och där, men plockade ändå 10 placeringar efter bra orientering och bra långspurt som är hennes grej. Anna sprang ”långa dagen” och hon är i fin löpform så med inga orienteringsmisstag så plockade hon in hela 27 placeringar. Camilla från OK Torfinn i Skåne sprang sträcka 4 och tappade litegrann, 15 placeringar och en del tid, men hon var väldigt glad över att få springa 10Mila och vi var glada över att få fullt lag. Emma sprang sista sträckan och inledde bra men så kom det där misstaget som inte får komma. Jag ledde en klunga rakt mot kontrollen på en lång kompass-sträcka men började leta för tidigt vid fel gulfläck och dom andra smet förbi, men det kom ifatt en ny klunga som jag ändå kunde gå ifrån på slutet då det ibland har sina fördelar att vara långt efter och kunna se sina sträckor på TV-sändningen inför och bestämma vägvalen innan start. 5 placeringar plockades in och det landade i en 153:e placering för laget som ändå får anses godkänt.
Damlaget kan väl konstateras inte var i sin bästa form, men kul hade vi ändå, och det tycker vi till skillnad från killarna är det viktigaste!

/Emma


« Tillbaka     
2023-05-22 10:33:55 av carl-otto wijkmark
Tack för ett jättebra reportage.

Kommentera nyheten. ----->> OBS! Anmälningar görs ej här utan på anmälningssidan eller via länk ovan.
Namn:
Epost:
 
Antispam, skriv 1936 i rutan:
 
 



Äldre nyheter hittar du nyhetsarkivet

Sök i nyhetsarkivet: