IF Hagen
Så gick 10Mila…

 2024-05-05 | Tävling | emma kindbom

I helgen avgjordes 10Mila i Nynäshamn. Det var samma arena som 2018 och då hade många av våra löpare problem med att bemästra den svåra orienteringen, men nu visade vi att vi alla blivit äldre och klarade utmaningen betydligt bättre.
Det var nytt upplägg på tävlingen för i år, där de största förändringarna var att damerna hade 6 sträckor (istället för 5 som tidigast) varav 2 st var nattsträckor. Och att båda stafetterna hade ett uppehåll för att inte pågå parallellt med varandra och sedan starta om med jaktstart.

Tävlingdygnet inleddes på lördagskvällen när våran tjeckiske kille Tomáš gav sig av på startsträckan tillsammmans med 316 andra lag. Johan M sprang sedan andra sträckan och Carl H tredje sträckan, vilket resulterade i en 149:e plats drygt 34 min efter täten inför uppehållet.
När mörkret fallit var det så dags för den historiska första nattsträckan i damkaveln, den sprang Pernilla O i vårat lag och Emma K tog vid på andrasträckan. På dessa nattsträckor stod de två för imponerande orienteringstekniska insatser med minimalt med misstag vilket resulterade i en 133:e plats knappt 22 min efter täten och således ett bättre utgångsläge inför jaktstarten än grabbarna.

Strax efter midnatt gav sig Marcus C iväg på 4:e sträckan, och han fick precis en sådan Långa natten-upplevelse som man vill ha, i en bra klunga då sträckan inte är gafflad. Det gjorde att han kunde hänga med riktigt fint och plocka in hela 51 placeringar. Därefter följde stabila insatser på de kommande sträckorna där alla höll ihop det utan allt för stora misstag med stabila växlingsplaceringar kring 120. Hampus N sprang sträcka 5, Oscar S sträcka 6, Anton C sträcka 7, Erik G sträcka 8 och Albin A sträcka 9. Därefter var det dags för åldermannen i laget Niclas T att ta ansvar för sistasträckan. När han gav sig av kändes målet om att nå topp 100 utom räckhåll men han sprang väldigt bra och som närmast var han bara dryga minuten ifrån. Det räckte dock inte riktigt hela vägen och det blev en 103:e plats, men det var en bra insats med tanke på att 4 av löparna från förra årets lag bytt klubb till i år. Det var för övrigt även roligt att följa deras framfart i sina nya klubbar och framförallt i inledningen av stafetten nämndes IF Hagen i TV-sändningen flera gånger tack vare det!

Strax innan Niclas gav sig ut på sista herrsträckan så startade Ellen L på den långa raka dagsträckan i damkaveln i ett tätt jaktstartsläge. Ett lite större misstag gjorde att ett antal placeringar tappades men de hämtades ikapp igen på kommande sträckor. Malin K sprang sträcka 4 och Maria S sträcka 5 och båda orienterade stabilt innan de lämnade över till Anna L som tog laget i mål på sista sträckan. Slutplaceringen blev 135:a av 271 lag, vilket får anses vara en mycket fin placering för vårt lag efter en väl genomförd stafett. Placeringsmässigt inte allt för långt bakom grabbarna, passa er, vi närmar oss! :)

Tacka alla ni som var med under helgen och för alla hejarop hemifrån!
Nästa äventyr blir Jukola i mitten på juni där vi har två herrlag med!

/Emma


« Tillbaka     
2024-05-05 16:59:11 av Kjell K
Trevlig skrivit och rolig läsning om strapatserna i skogen på 10-mila. Bra kämpat IF Hagen!

Kommentera nyheten. ----->> OBS! Anmälningar görs ej här utan på anmälningssidan eller via länk ovan.
Namn:
Epost:
 
Antispam, skriv 1936 i rutan:
 
 Äldre nyheter hittar du nyhetsarkivet

Sök i nyhetsarkivet: