IF Hagen
Jukola

 2024-06-22 | Tävling | emma kindbom

Förra helgen spenderades mestadels på ett 3 km långt flygfält där vi vandrade fram och tillbaka, utanför Vasa i Finland, där årets Jukola avgjordes.
15 personer från Hagen var på plats.
Emma inledde med att springa sistasträckan i damkaveln för KFUM Örebro lag 2 då vi inte hade något eget damlag i år, innan grabbarna tog över under natten.

Förstasträckan inleddes med en riktig internkamp långt fram i täten mellan inte mindre än 4 löpare som sprang för Hagen förra året. Filip för IKHP, Daniel för Ravinen, Marius för OL Norska och Marcus för vårat förstalag. Alla var med i förstaklungan inom drygt 1 minut efter täten efter halva sträckan. Tyvärr gjorde Marcus två stora missar efter det och tappade mycket tid, medan de andra tre höll ihop det och var med långt fram ända in till växling. Riktigt coolt att se grabbarna va med där framme!
Vårt andralag startade med ett högre startnummer och hade svårt att ta sig fram då det var väldigt trångt i skogen, så de tampades lite längre ner i resultatlistan.

Alla sträckor inleddes med väldigt mycket löpning och relativt enkel orientering, men efter ca 40 minuter kom man in i ett svårare område och där fick tyvärr flera av våra löpare problem och gjorde misstag, framför allt i lag 1. Den som nog gjorde bäst sträcka och bör nämnas är Oscar på sträcka 6 som hade sträckplacering 99. Laget slutade på en 149:e plats av 1600 lag.

Löparna i lag 2 kämpade på med, jämfört vad de är vana vid, väldigt långa sträckor, och gjorde det som kunde förväntas av dem. Tre av sju löpare, Johan H, Liam och Per gjorde Jukola-debut och fick förhoppningsvis mersmak. Tyvärr hade Liam inte noterat att det fanns två sistakontroller och tog därför den närmaste, som visade sig vara fel, på sträcka 4 så laget blev felstämplat. Vi valde sedan också att inte fullfölja tävlingen med lag 2. Detta då Falköping var där med ett lag men saknade en löpare till sin sistasträcka pga skada, och både vi och dem ändå skulle ha gått ut i omstarten, så tyckte vi att det var schysstare att de fick ett godkänt resultat eftersom vi var felstämplade, så då sprang Emil sistasträckan för deras lag istället för vårat.
Tittar man på tiderna hade vårat andralag varit i trakterna runt en 360:e plats vid målgång. Nedan ser ni laguppställningarna i sin helhet.

Återigen en riktigt rolig helg, även om truppen ändrats en del sedan tidigare år, men kul då att andra löpare får chansen att va med och uppleva denna häftiga tävling.
/Emma

Lag 1:
1. 13,4km Marcus Carlsson
2. 14,7km Tomáš Dohnálek
3. 13,1km Johan Mårtensson
4. 9,4km Erik Gullbrand
5. 9,2km Anton Carlsson
6. 13,0km Oscar Stomberg
7. 15,6km Albin Alsiö

Lag 2:
1. 13,4km Carl Holmberg
2. 14,7km Hampus Nyström
3. 13,1km Anders Kindbom
4. 9,4km Liam Johansson
5. 9,2km Johan Holmberg
6. 13,0km Per Carlsson
7. 15,6km Emil Karlsson


« Tillbaka     

Kommentera nyheten. ----->> OBS! Anmälningar görs ej här utan på anmälningssidan eller via länk ovan.
Namn:
Epost:
 
Antispam, skriv 1936 i rutan:
 
 Äldre nyheter hittar du nyhetsarkivet

Sök i nyhetsarkivet: